{ font-family: 'Flavors', cursive; }

Sunday, 20 July 2014

al-Quran dari syaitan?????


Tazkirah Ramadhan@Masjid Saujana Utama... 19th July 2014Bila kita ditanya oleh orang bukan muslim...
 " Apa yang saya tahu..... al-Quran itu dari syaitan .... Bagaimana anda seorang muslim kata al- Quran itu dari Tuhan kalian??? Buktikan!"


Allahuakbar!!! semoga Allah mempertemukan kamu dengan ISLAM .


Apa yang kita nak jawab?

1. ermm saya akan bagitahu awak nanti bila saya dah kaji... NO! They want the answer immediately. They want you to prove it!

Seorang penulis buku yang telah menulis bermacam- macam jenis buku akui bahawa beliau telah menulis ratusan buku dalam hayatnya, tetapi tidak pernah sekalipun beliau menulis apa-apa yang buruk mengenai dirinya... beliau hanya menulis mengenai masyarakat yang kian pupus nilai moralnya, remaja yang hilang pedoman hidupnya, tetapi untuk menempelak diri beliau sendiri dalam buku karangannya adalah jauh sekali.... TIDAK PERNAH TERLINTAS LANGSUNG dalam hidup beliau! 

Makanya, jika al-Quran itu dari syaitan , masakan mereka menempelak diri mereka sendiri dalam al-Quran dengan ......Maka adakah kamu masih katakan lagi bahawa al-Quran itu dari syaitan???

 " KEBENARAN YANG TIDAK TERANCANG akan dimusnahkan oleh KEBATILAN YANG TERANCANG "      


Kita hidup dikelilingi dengan pelbagai jenis kaum dan agama. kalau kita ditembak dengan soalan sebegini rupa tanpa tahu apakah hujah yang sepatutnya kita lontarkan kepada mereka.... tidakkah kita telah gagal???  I`m still learning... from Zero- Hero
                   
Dr.Zakir Naik


No comments:

Post a Comment

~

~